shutterstock_1260896137 (2) (1)bad

Bordplader til badeværelset

Bordpladen er en af de store beslutninger, når du skal have et nyt badeværelse. Der er også en stor sandsynlighed for, at det er det materiale, du slider mest på i dit badeværelse. Derfor er det også vigtig at du har nogenlunde styr på fordele og ulemper omkring de forskellige materialer, og ikke mindst hvad de koster. Bordpladen er en af de tunge poster i et badeværelsebudget, og kan nemt koste det samme eller mere end dine skabe i dit badeværelse. Ud over alle de praktiske ting, udgør det også halvdelen af dit udtryk i badeværelset, så du skal selvfølgelig også havde det visuelle med, men husk nu at tænk i rengøring og vedligeholdelse, da der f.eks. er meget stor forskel på vedligeholdelsen, når det kommer til f.eks. at fjerne kalk. Her er der nogle produkter som tåler bedre syre end andre og nogen tåler slet ikke syre. Nedenfor har vi lavet et overblik og de mange forskellige bordplade materialer, du kan blive præsenteret for i forbindelse med dit nye badeværelse, og inddelt dem i prisgrupper hvor gruppe 1 er billigst og op til gruppe 5, som er dyrest.

  • Støbt Marmor (Prisgruppe 1-2) Marmor er et mineralholdigt naturmateriale. Marmor  er dannet i havene gennem millioner af år. Måden marmorpladerne fremstilles på, er ved at knuse marmoren og tilsætte naturlige farvestoffer. Produktet består af 80% natur-marmor og naturlige farvestoffer. Produktet er utrolig slidstærkt, og for at gøre rengøring og vedligeholdelsen nem, behandles overfladen med en særligt beskyttende coat. Vasken laves i samme materiale, så vask og bordplade går ud i et. Udvalget af vaske i dette materiale er stort. Tykkelse på bordpladen er 20mm, 30mm og 40mm
  • Træ (Prisgruppe 2-4) Træ har en naturlig varme og glød. Det er tidsløst og meget indbydende. Produktet er meget slidstærkt og er meget nemt at rengøre og vedligeholde, hvis man husker at give det olie. Træ kan variere meget i pris. For eksempel vil de nordiske træsorter som; Bøg, Ask og Eg, være billigere end de mørke træsorter såsom Valnød og Wenge, der kan være lige så dyrt som granit. Du skal også være opmærksom på hårdhedsgraden i træsorterne, som måles i Mpa (Megapascal). For eksempel er Fyrretræ 30 Mpa, Valnød er 50 Mpa og Ask er 76 Mpa. Mpa har stor betydning, for hvor meget du skal vedligeholde din bordplade i fremtiden. Træ har ingen begrænsninger i længden, det vil sige så længe bordpladen kan komme ind i din bolig, kan du få træbordpladen i den længde du ønsker. Bordplade tykkelsen er 30mm, 40mm, 60mm eller 80mm. Vasken monteres som “Underlimet”.
  • Terrazzo (Prisgruppe 3-4)Terrazzo skaber et naturligt spil i bordpladen og det fantastisk retro look fra 70’erne. Terrazzo er et massivt støbt materiale bestående af 85 % marmorskærver iblandet et stærkt kunststof. Denne blanding har en brudstyrke, der er dobbelt så stærk som beton. Der er et stort udvalg i farver, design og kanter. Terrazzo tåler ikke syre/kalkfjerner. Ved kalkaflejringer, kan det fjernes med f.eks. husholdningseddike.Vasken laves i samme materiale, så vask og bordplade går ud i et. Udvalget af vaske i dette materiale er stort. Tykkelse på bordpladen er 20mm, 30mm og 40mm
  • Corian eller lignende (Prisgruppe 2-5) Kært barn har mange navne, men ligheden ved dem alle er, at det er et kunstigt akryl materiale. Der er rigtig mange forskellige producenter, som laver akrylbordplader med vask i, og prisen er meget forskellig. Fælles for dem alle er, at vasken laves i samme materiale, så vask og bordplade går ud i et, og så er produktet meget slidstærkt og rengøringsvenligt. Udvalget af vaske i dette materiale er stort. Tykkelse på bordpladen er 10mm, 12 mm, 20mm og 30mm.
  • Granit/Marmor (Prisgruppe 5) Granit eller Marmor er helt igennem unikke bordplader, som er skabt af naturen igennem millioner af år. Det betyder også, at der ikke er to bordplader der er ens og du har muligheden for at få noget helt unikt. Granit og marmor er meget slidstærkt men varierer meget i hvordan de skal rengøres og vedligeholdes og så skal de også havde stenolie, ligesom en træbordplade. Der er et stort udvalg i farver og kanter, så der er noget for enhver smag. Overfladen kan være poleret (blank) eller mat (kræver noget mere vedligeholdelse). Granit og marmor har begrænsninger i længden og max længden ligger på ca. 3,4 m. Vasken kan monteres som “Planlimet”, ”Underlimet” eller ”Underfræst”, bordplade tykkelsen er; 20mm og 30mm.
  • Keramik (Prisgruppe 5) Keramik bordplader, har alle de gode egenskaber, du overhovedet kan drømme om. Keramik bordplader er fremstillet under meget høj varme af sten, sand, ler og naturlige farvepigmenter. Keramik bordplader er meget robuste, og er både ridsefaste, varmeresistente, farvebestandige og rengøringsvenlige. Der er et fornuftigt udvalg i farver og kanter, så der er noget for enhver smag. Keramik har begrænsninger i længden og max. længden ligger på ca. 3,2 m. Vasken kan monteres som “Planlimet” eller ”Underlimet”. Bordplade tykkelsen er; 12 mm, skal den være tykkere, påmonteres der keramiklister for at skabe tykkelserne; 20mm, 30mm og 40mm.
  • Komposit (Prisgruppe 5) Med kompositsten, får du det bedste fra to verdener. Bordpladen er lavet af pulveriseret granit som blandes med en kunstig harpikslim og efterfølgende støbes i en formen. Denne proces gør at overfladen er lukket, i modsætning til natursten og marmor. Processen sikrer at der ikke kan trænge noget ind og forårsage pletter. Produktet er meget slidstærkt og er meget nemt at rengøre og vedligeholde. Der er et stort udvalg i farver, design og kanter. Komposit har begrænsninger i længden fordi de støbes i forme og derfor er max længden ca. 3,1 m. Overfladen kan være poleret (blank) eller mat. Vasken kan monteres som “Planlimet”, ”Underlimet” eller “Underfræsning”.

Jeg er klar til at få tilbud og designforslag

KOM I GANG