shutterstock_1348576037 (4) (1) garderobe

Låger til garderobe

Låger er ikke bare låger. Låger er oftest det vi vælger først, når der skal vælges ny garderobe. Låger er også det der udgør størstedelen af din nye garderobe. Nedenfor har vi lavet et overblik og de mange forskellige låger, du kan blive præsenteret for i køkken butikkerne og inddelt dem i prisgrupper, hvor gruppe 1 er billigst og op til gruppe 5 som er den dyreste.

  • Melamin Låge (Gruppe 1):Melamin er sammenpresset papir og lim, der pålægges en spånplade og enten kantes med et kunststofbånd eller med massive trækanter. Oftest er overfladen mat og farve udvalget er begrænset.
  • Folie Låge (Gruppe 2-3):Folien pålægges en træfiberplade (MDF). Folien ligger på fronten og rundt om lågens kanter og afsluttes med melamin på bagsiden af MDF’en. Overfladen kan være blank eller mat og farve, udvalget er begrænset. Folielåger er meget slidstærk og robuste.
  • Malet Låge (Gruppe 2-5):Malingen pålægges en træfiberplade (MDF). MDF pladen males oftest på front, bagside og kanterne. Denne proces gentages op til 3 gange hos de fleste køkken leverandører. Overfladen kan være blank eller mat og farve udvalget er stort. Hvidmalet låge er standard hos de fleste køkkenleverandører og vil starte i prisgruppe 2 og så kan den stige op til prisgruppe 5 hvis du vælger speciel farver eller højglans.
  • Finer Låge (Gruppe 3-4):Træ-fineren pålægges en spånplade og enten kantes med træ-finer eller med massive trækanter. Oftest er træ-fineren lakeret med en mat lak. Udvalget  ligger på ca. 4 træsorter.
  • Laminat Låge (Gruppe 3-4):Laminaten pålægges en spånplade og kantes med massive trækanter. Laminat udvalget er oftest på 8-12 farver og de massive trækanter ligger udvalget på ca. 4 træsorter hos køkken leverandørerne . Laminat låger er meget slidstærk og robuste.
  • Linoleum Låge (Gruppe 3-4):Linoleum pålægges en spånplade og kantes med massive trækanter. Linoleum udvalget er oftest på 10 farver og de massive trækanter ligger udvalget på ca. 4 træsorter hos køkken leverandørerne.
  • Massive Låge (Gruppe 4-5):Lågerne er lavet ud af massiv træ. Udvalget hos de fleste køkkenleverandører ligger på omkring 3 til 4 træsorter. Lågerne kan være bygget op på forskellige måder.Et par eksempel på det kan være, en rammelåge med en fyldning, en låge som er bygge op af lameller (trælister) eller hvor fronterne er en massive skuffer som er fingertappede sammen.
  • Spejl Låger “kun skydedøre” (Gruppe 4-5): Skydelåger med spejl er slidstærke og lette at rengøre. Begrænset udvalg i farver. Rammen rundt om spejlet er oftest lavet af aluminium.
  • Glas Låger  “kun skydedøre” (Gruppe 4-5): Skydelåger med glas er slidstærke og lette at rengøre. Begrænset udvalg i farver. Rammen rundt om glasset er oftest lavet af aluminium.

Jeg er klar til at få tilbud og designforslag

KOM I GANG