Kitchenhero

Låger til køkkenet

Låger er ikke bare låger. Låger er oftest det vi vælger først, når der skal vælges nyt køkken. Låger er også det der udgør størstedelen af dit nye køkken. Nedenfor har vi lavet et overblik over de mange forskellige låger, du kan blive præsenteret for i køkkenbutikkerne og inddelt dem i prisgrupper, hvor gruppe 1 er billigst og gruppe 5 er den dyreste.

  • Melamin Låge (Gruppe 1): Melamin er sammenpresset papir og lim, der pålægges en spånplade og enten kantes med et kunststofbånd eller med massive trækanter. Oftest er overfladen mat og farve udvalget er begrænset.
  • Folie Låge (Gruppe 2-3): Folien pålægges en træfiberplade (MDF). Folien ligger på fronten og rundt om lågens kanter og afsluttes med melamin på bagsiden af MDF’en. Overfladen kan være blank eller mat og farve udvalget er begrænset. Folielåger er meget slidstærke og robuste.
  • Malet Låge (Gruppe 2-5): Malingen pålægges en træfiberplade (MDF). MDF pladen males oftest på front, bagside og kanterne. Denne proces gentages op til 3 gange hos de fleste køkkenleverandører. Overfladen kan være blank eller mat og farve udvalget er stort. Hvidmalede låger er standard hos de fleste køkkenleverandører og vil starte i prisgruppe 2 og så kan den stige op til prisgruppe 5, hvis du vælger special farver eller højglans.
  • Finer Låge (Gruppe 3-4): Træ-fineren pålægges en spånplade og enten kantes den med træ-finer eller med massive trækanter. Oftest er træ-fineren lakeret med en mat lak. Udvalget  ligger på ca. 4 træsorter.
  • Laminat Låge (Gruppe 3-4): Laminaten pålægges en spånplade og kantes med massive trækanter. Laminat udvalget er oftest på 8-12 farver og på de massive trækanter ligger udvalget på ca. 4 træsorter hos køkkenleverandørerne. Laminat låger er meget slidstærke og robuste.
  • Linoleum Låge (Gruppe 3-4): Linoleum lægges på en spånplade og kantes med massive trækanter. Linoleum udvalget er oftest på 10 farver og på de massive trækanter ligger udvalget på ca. 4 træsorter hos køkkenleverandørerne.
  • Massive Låge (Gruppe 4-5): Lågerne er lavet ud af massiv træ. Udvalget hos de fleste køkkenleverandører ligger på omkring 3 til 4 træsorter. Lågerne kan være bygget op på forskellige måder. Et par eksempler på det kan være; en rammelåge med en fyldning, en låge som er bygget op af lameller (trælister) eller hvor fronterne er en massive skuffer som er fingertappede sammen.

Jeg er klar til at få tilbud og designforslag

KOM I GANG