shutterstock_1260896137 (2) (1)bad

Skabe til badeværelset

Skabe, elementer eller korpusser, fælles for dem alle er; at størstedelen af alle skabe er bygget op af samme materialer. Skabet består af melamin der er sammenpresset papir og lim som efterfølgende pålægges en spånplade, og enten kantes med et kunststofbånd eller med massive trækanter. Hvilken type skabe er der så? Vi har lavet et overblik over de skabe, du vil blive præsenteret for.

  • Skabe: Til et badeværelse vil det oftest være “Vaskeskabe”, “Hyldeskabe” eller “Skuffeskabe du skal vælge mellem. Højden på badeværelse skabe ligger mellem 40 cm til 60 cm og oftest vil skabene til et badeværelse bliver monteret direkte på væggen. Standard højden på et badeværelse møbel, fra gulv til overkant bordplade, anbefales at være mellem 85 cm – 90 cm. Standard dybderne ligger på ca. 33 cm, 47 cm og 56 cm og  hos de fleste køkken leverendører er der et stort udvalg i bredder på skabene, du vil kunne finde skabsbredder fra 20 cm og op til 80 cm som standard.
  • Vaske – Hyldeskab: Hyldeskab siger lidt sig selv, et skab med en låge og når du åbner lågen er der som oftest to hylder. Et vaskeskab, er et skab uden hylder. Indvendigt i et vaskeskab er bunden oftest beklædt med en plastplade, så skabet er lidt mere modstandsdygtigt over for vand. Hvornår er det så godt at bruge hyldeskabe i stedet for skuffeskabe? Tja et godt eksempel kunne være at du har nogle installationer (vand & el) som skal lukkes pænt af, eller du gerne bare vil holde prisen nede. Det er oftest dobbelt så dyrt at vælge et skuffeskab, i forhold til et hyldeskab. Det er selvfølgelig vigtigt for dig at vide hvor mange hyldeskabe og hvor mange skuffeskabe, leverandøren har taget med i sit tilbud da det kan betyde rigtig meget for prisen. Hos KitchenHero, spørger vi lige præcis leverandøren om dette i tilbudsprocessen så du får et fornuftigt grundlag at tage en beslutning på.
  • Skuffe: Der er forskellige løsninger at vælge imellem. Hos mange køkkenleverandører, kan man vælge imellem en stålskuffe eller en træskuffe. En træskuffeløsning, vil oftest være den dyreste. Vælger du en træskuffe eller en stålskuffe har du muligheden for, hos de fleste køkkenleverandører, at bestille enten et “udskæringssæt” til skuffen, det betyder at man kan tilpasse skuffen på stedet, hvis der evt. er rør der sidder i vejen eller du kan vælge at bestille et standard skuffeskab med udskæring. Der er to ting du skal være opmærksom på når du vælger udskæring i skuffen. Det ene er; at hvis du vælger at skuffen kommer med udskæring fra fabrikken, er det en standard udskæring og det betyder, at du ikke kan vælge størrelsen på hullet, det kan resulterer i at udskæringen bliver noget større end dit behov. Den anden ting er; at når du først begynder at lave udskæringer i skufferne, vil mange standard tilbehørs ting til skufferne, ikke kunne bruges og du skal tænke kreativt med indretningen af dine nye skuffer.
  • Over / Topskabe: Disse skabe er oftest halv dybde af underskabene. Overskabe kan forvandle pladsen på væggen til værdifuld opbevaringsplads, især til de mindre badeværelser. De fleste køkkenvirksomheder, har mange forskellige højder i deres overskabe (60 cm til 120 cm) og på den måde kan der laves løsninger, hvor overskabene går helt op til loftet, for at skabe så meget opbevaringsplads, som det er muligt. Topskabe (max. højde 40 cm) kan være en løsning, hvis du ikke har fået opfyldt dit pladsbehov i underskabene og gerne vil udnytte pladsen på væggen, men hvor udtrykket stadig skal være let.
  • Højskab: Højskabene er rummelige skabe, hvor man har mulighed for at udnytte pladsen helt op til loftet. Højden på højskabe til badeværelser ligger mellem ca. 140 cm og 170 cm. Dybden ligger oftest på ca. 35cm. Du kan få skabe med hylder, som er justerbare, skabe med skuffer og nogle skabe har endda integreret vasketøjskurv.

Jeg er klar til at få tilbud og designforslag

KOM I GANG